Akbank’tan Depremzedelere Eğitim Desteği: ‘Dönüşümde Gelecek Var’ Projesi Başladı

Akbank, Kahramanmaraş Deprem Bölgesinde Eğitim Projesiyle Dönüşüme Öncülük Ediyor

Akbank, “Dönüşümde Gelecek Var” projeleriyle 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş merkezli bölgede çocuklara daha iyi bir eğitim ortamı ve gençlere mesleki gelişim fırsatı sunuyor. Banka, Türkiye ve Avrupa’nın kapsamlı dönüşüm projelerinden biri olan Dönüşümde Gelecek Var projesiyle önemli bir adım atmış durumda.

Akbank’ın Genel Müdürlük binasındaki renovasyon süreci çerçevesinde, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan ileri dönüşüm atölyesinde ofis mobilyaları okul eşyalarına dönüştürülüyor. Proje kapsamında, 6 Şubat depremlerinden etkilenen 452 okula ulaştırılan 9 bin 317 okul mobilyasıyla 190 bini aşkın öğrenci yenilenmiş sınıflarda eğitim alıyor. Ayrıca, proje sayesinde meslek lisesi öğrencileri ileri dönüşüm tekniklerini öğrenirken mesleki deneyim kazanıyor. Projenin tamamlanmasıyla 18 binden fazla mobilya üretilmesi ve 1311 okulda yaklaşık 400 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Akbank’ın amacı, ileri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak ve projenin etki alanını genişletmek. Bu kapsamda, Hatay’daki Bekbele Fatih İlkokulu’nda ileri dönüşüm atölyesi kuruldu. Çocuklar burada ileri dönüşümü öğrenirken yaratıcılıklarını geliştirebiliyorlar.

Projenin çevresel faydaları da göz ardı edilmiyor. İleri dönüştürülen mobilyalar sayesinde 406 ton karbon salımı engellenirken, 6 milyon litre su tasarrufu sağlandı. Bu proje, döngüsel ekonomi yaklaşımının başarılı bir örneğini ortaya koyuyor.

Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, projenin bütüncül ve insan odaklı bir bakış açısıyla devam ettiğini belirtti. Alakoç, gençlere yeni beceriler kazandırıldığını ve çocuklara sürdürülebilirlik pratiğiyle deneyim sunulduğunu vurgulayarak, “Sadece yeniden üretmiyor, aynı zamanda birlikte üretme ve geleceği birlikte kurma deneyimini paylaşıyoruz. Bu yaklaşımla çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm topluma değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Enes Ege – Ekonomi

Related Posts

Kariyer planlamasında parayı değil kişisel gelişimi önemsiyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) eğitim alan öğrencilerin kariyer gelişimlerinin incelenmesine yönelik araştırma yapıldı. Buna göre öğrencilerin, kariyer planlamasında maddi kazanç yerine kişisel gelişimlerine öncelik verdikleri belirlendi.

2025 AÖL 3. dönem sınavları ne zaman? Açık lise kayıt yenileme nasıl yapılır?

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem kayıt yenileme süreci başladı. Peki, 2025 AÖL 3. dönem sınavları ne zaman? Açık lise kayıt yenileme nasıl yapılır?

Üniversiteden dolandırıcılığa karşı bilinçlendirme hamlesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi “Kırsalda Kalkınma İçin Anahtar: Dijital Finansal Okuryazarlık Yetkinliklerinin Artırılması” projesi kapsamında, Tokat il genelinde ve kırsal bölgelerde vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik eğitimler veriyor.

10 bin AKUB üyesi görev başında

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 81 ilde 10 bin AKUB (Arama Kurtarma Birimi) üyesinin her an göreve hazır olduğunu söyledi.

Sincan’da Özel Çocuk İçin Duygu Dolu Doğum Günü Kutlaması

Ankara’nın Sincan ilçesi Yenikent bölgesinde emniyet ve muhtarlık, özel ihtiyaçlı çocuğa doğum günü sürprizi yaptı. Ankara Sincan’ın Yenikent bölgesinde yürekleri ısıtan bir doğum günü kutlaması gerçekleşti. Sincan ve Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü …

Manisa’da Öğrenci Servisleri Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı

Manisa’da facianın eşiğinden dönüldü: 9 öğrenci yaralandı Aynı okulun öğrencilerini taşıyan servis araçları çarpıştı: 9 yaralı MANİSA – Manisa’da seyir halindeki iki öğrenci servisinin çarpıştığı kazada facianın eşiğinden dönüldü. Aynı okulun …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir