Bitlis’te Tekstil İstihdamı Artıyor

Bitlis’teki Tekstil Fabrikaları İstihdam Kapısını Aralıyor

Bitlis genelinde faaliyet gösteren onlarca tekstil fabrikasında yaklaşık 13 bin kişi istihdam ediliyor. İşletmeciler, devam eden destekler ile daha fazla istihdamın mümkün olabileceğini belirtiyor.

Yatırım Teşvik Programı kapsamında 6. bölgede yer alan Bitlis’te tekstil sektörüne devlet destekli yatırımların artmasıyla binlerce kişi iş imkanı buldu. Bu destekler sayesinde birçok tekstilci, Bitlis’e gelerek fabrika açtı. Bölgede terörle mücadeledeki başarılar ve sağlanan huzur ortamı, yatırımcıların ilgisini artırdı ve fabrikaların sayısı hızla arttı.

Tekstil işletmecisi Emirhan Uludil, yaptığı açıklamada, teşviklerin etkisiyle 4-5 fabrikadan 120 fabrikaya ulaştıklarını belirtti. Uludil, “2013 yılından bu yana Bitlis’te tekstil fabrikası işletiyoruz. Gelirken sadece birkaç fabrikaydık, şimdi ise 120’e ulaştık. Bu fabrikaların büyük çoğunluğu teşvikler sayesinde buralara gelmiştir. Yerel nüfusun genç ve nitelikli olması da bizim için büyük bir avantaj. Bitlis’te ürettiğimiz kaliteli ürünleri Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Kalitemiz ve marka bilinirliğimiz arttıkça ihracatımız da artıyor. Teşvikler olmasaydı bu başarıyı elde edemezdik” dedi.

Related Posts

Garanti Bankası mobil uygulamasına erişim sorunu! Garanti Mobil çöktü mü?

Garanti BBVA mobil uygulamasına 2 Mayıs itibarıyla erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar işlemlerini gerçekleştiremiyor, bankadan ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Ünlü iki su markasına dev ceza

Rekabet Kurulu, ambalajlı su üretimi ve satışı sektöründe faaliyet gösteren Erikli Su ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret AŞ’ye (Erikli) 21,1 milyon lira, Pınar Su ve İçecek Sanayi ve Ticaret AŞ’ye (Pınar) ise yaklaşık 4,9 milyon lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.

Elektrik santrallerine 1,89 milyar liralık kapasite mekanizması desteği

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), 32 elektrik üretim santraline mart için 1 milyar 894 milyon 585 bin 811 lira kapasite ödemesi yapacak.

1 Mayıs’ın tarihi mücadelesi: Türkiye’de sendikalar alanlara iniyor

Dünya genelinde emek ve dayanışmanın simgesi haline gelen 1 Mayıs, bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanında kutlanacak. 1856’da Avustralya’da başlayan ve 1889’da işçilerin ortak bayramı ilan edilen 1 Mayıs, Türkiye’de ilk kez 1923’te resmiyet kazandı. Bu yıl TÜRK-İŞ İstanbul’da, HAK-İŞ Rize’de, DİSK ve KESK ise Kadıköy’de alanlara çıkacak. Sendikalaşma oranının yüzde 15’in altında kaldığı ülkede, işçiler yine adaletli bir çalışma düzeni talep edecek.

ABD’den İran ve Çin’e tokat: Yeni yaptırım kararları aldı

ABD, “İran Devrimi Muhafızları Ordusu (IRGC) adına balistik füze malzemeleri tedarikinde rol oynadıkları” gerekçesiyle İran ve Çin’den 6 kişi ve 6 kuruluşa yaptırım kararı aldı.

50 milyon dolar yatırım

Türkiye’de yem sektöründeki faaliyetleri ile bilinen Ofis Yem, Adana fabrikasında saatte 80 ton üretim kapasitesiyle birlikte Türkiye ve Ortadoğu’da yüksek üretim kapasitesine sahip.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir