Finansal Hizmetler Güven Endeksi Nisan 2025’te Yükseldi

Finansal Hizmetler Güven Endeksi Nisan 2025’te Yükseldi

Ankara – Merkez Bankası verilerine göre Nisan 2025’te Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), bir önceki aya göre 7,4 puan artarak 177,7 seviyesine ulaştı.

Merkez Bankası, Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE) nisan verilerini açıkladı. Nisan 2025’te FHGE, bir önceki aya göre 7,4 puan artarak 177,7 seviyesine çıktı.

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu, son üç aydaki hizmetlere olan talep ile gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi tüm alt endekslerin FHGE’yi artı yönde etkilediği görüldü.

Son üç ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya kıyasla güçlendiği gözlendi. Son üç ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmeler ile gelecek üç ayda hizmetlere olan talepte artış olacağı yönündeki beklentiler de güçlendi.

Ayrıca, son üç ayda istihdamda artış olduğunu bildirenler ile gelecek üç ayda istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin güçlendiği gözlendi. Son üç ayda karlılıkta artış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin bir önceki döneme kıyasla zayıfladığı, gelecek üç aydaki karlılıkta artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin ise güçlendiği dikkati çekti.

Nisan 2025’te NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre “Finans ve Sigorta Faaliyetleri” sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarıyla değerlendirildiğinde, 64-Finansal Hizmet Faaliyetleri sektöründe 8,4 puanlık artış, 65-Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları ile 66-Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri İçin Yardımcı Faaliyetler sektörlerinde ise sırasıyla 6,8 ve 3,3 puanlık azalış olduğu belirlendi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Related Posts

Bakan Kacır: Kıbrıs Türk halkının ev sahibi olduğunu tüm dünyaya ilan ettik

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC), dünyanın dört bir yanına hizmet sunacak bilişimcilerin adresi konumuna gelmesini arzu ettiklerini belirterek, “Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda Kıbrıs Türk halkının yolcu değil hancı, misafir değil ev sahibi olduğunu tüm dünyaya tekrar ilan ettik.” dedi.

O meslek de kayboluyor: Talep var, usta kalmadı!

Gaziantep’te 28 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Cengiz Canday, mesleğin çırak bulunamadığı için bitme noktasına geldiğini söyledi. Yeni ayakkabıların pahalılığı tamir talebini artırsa da zanaatkâr sayısı hızla azalıyor.

TZOB Genel Başkanı, zirai dondan etkilenen meyve bahçelerini inceledi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta zirai don ve dolu nedeniyle zarar gören meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu.

İhracatta nisan ayında geçen yıla göre artış

Uludağ İhracatçılar Birliği UİB’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklamasına göre nisan ayında ihracatı 3,2 milyar dolar olan UİB’nin, yılın ilk 4 aylık ihracat tutarı da 13 milyar 65 milyon 358 bin dolar oldu.

Altının ons fiyatında merkez bankalarının etkisi!

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, “Altının ons fiyatında gerçek anlamda bir geri çekilme olacaksa ben yine bunun yükselişi tetikleyen merkez bankalarından geleceğini düşünüyorum” dedi.

TESK’ten Kurban Bayramı açıklaması: ‘Ben kasabım’ diyenler…

TESK Genel Başkanı Palandöken, Kurban Bayramı öncesinde özellikle büyükşehirlerde artan nüfus göz önünde bulundurularak modern ve hijyenik kurban kesim alanlarının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir