Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmarabirlik Genel Kurul Toplantısında Yeni Kararlar Alındı

Marmarabirlik’in 2023-2024 İş Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi. Toplantıya, Bakanlık temsilcileri, Marmarabirlik Yönetim Kurulu üyeleri, 8 kooperatifin başkan ve yöneticileri ile birlik temsilcileri katıldı. Toplantıda, yönetim kurulu faaliyet raporu, bütçe ve çalışma programı, bağımsız denetim raporu üzerinde görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, toplantıda mali durum ve hedefleri paylaşırken, 2024-2025 ürün alım kampanyasını değerlendirdi. Hasat döneminde 57 bin 500 ton ürün alımı yapıldığını belirten Asa, ürün bedellerinin ödemeleri hakkında bilgi verdi. Üretim maliyetlerinin yükseldiğine işaret eden Asa, zeytinin maliyetinin 35 lira olduğunu ifade etti.

Asa, gelecek planlamasında tarım sektörüne ilişkin önerilerde bulunarak, üretim maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Gençlerin tarımsal üretime kazandırılmasının önemine değinen Asa, tarımsal üretimi teşvik etmenin gerekliliğini vurguladı.

Marmarabirlik’in hedeflerine değinen Asa, 2025 yılında ciro hedefleri ve ihracat planları hakkında bilgi verdi. Geçmiş yıllarda yapılanlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Asa, eski ortakların yeniden birliğe katılma şartları hakkında bilgi verdi.

Related Posts

Garanti Bankası mobil uygulamasına erişim sorunu! Garanti Mobil çöktü mü?

Garanti BBVA mobil uygulamasına 2 Mayıs itibarıyla erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar işlemlerini gerçekleştiremiyor, bankadan ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Ünlü iki su markasına dev ceza

Rekabet Kurulu, ambalajlı su üretimi ve satışı sektöründe faaliyet gösteren Erikli Su ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret AŞ’ye (Erikli) 21,1 milyon lira, Pınar Su ve İçecek Sanayi ve Ticaret AŞ’ye (Pınar) ise yaklaşık 4,9 milyon lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.

Elektrik santrallerine 1,89 milyar liralık kapasite mekanizması desteği

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), 32 elektrik üretim santraline mart için 1 milyar 894 milyon 585 bin 811 lira kapasite ödemesi yapacak.

1 Mayıs’ın tarihi mücadelesi: Türkiye’de sendikalar alanlara iniyor

Dünya genelinde emek ve dayanışmanın simgesi haline gelen 1 Mayıs, bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanında kutlanacak. 1856’da Avustralya’da başlayan ve 1889’da işçilerin ortak bayramı ilan edilen 1 Mayıs, Türkiye’de ilk kez 1923’te resmiyet kazandı. Bu yıl TÜRK-İŞ İstanbul’da, HAK-İŞ Rize’de, DİSK ve KESK ise Kadıköy’de alanlara çıkacak. Sendikalaşma oranının yüzde 15’in altında kaldığı ülkede, işçiler yine adaletli bir çalışma düzeni talep edecek.

ABD’den İran ve Çin’e tokat: Yeni yaptırım kararları aldı

ABD, “İran Devrimi Muhafızları Ordusu (IRGC) adına balistik füze malzemeleri tedarikinde rol oynadıkları” gerekçesiyle İran ve Çin’den 6 kişi ve 6 kuruluşa yaptırım kararı aldı.

50 milyon dolar yatırım

Türkiye’de yem sektöründeki faaliyetleri ile bilinen Ofis Yem, Adana fabrikasında saatte 80 ton üretim kapasitesiyle birlikte Türkiye ve Ortadoğu’da yüksek üretim kapasitesine sahip.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir