Melih Aşık’ın Yazısında 1971 Madanoğlu Davası Hatıraları
Melih Aşık, Milliyet gazetesinde yazdığı makalesinde 1971 yılında yaşanan Madanoğlu davasına dair anıları paylaştı. Ali Sirmen’in ‘Bir Eski Cumhuriyet İçin’ adlı kitabından alıntılar yaparak, tutukluların zor koşullar altında tutulmasını eleştirdi.
Aşık, Ali Sirmen’in kitabında yer alan bir olayı aktararak, kendisinin de 1971 Madanoğlu davası nedeniyle yaşadığı deneyimleri okuyucularıyla paylaştı. Anıları arasında, Ankara’ya götürülmek için otobüs parasını kendi ödediklerini, Sirkeci’den arabalı vapura binerek yolculuk ettiklerini ve Ankara’ya vardıklarında nasıl karşılandıklarını anlattı.
Melih Aşık’ın yazısında, 12 Eylül’deki Barış Davası mahkumlarından Kemal Anadol’un yaşadıklarını içeren bir bölüm de yer aldı. Anadol’un sözlerinde, Kartal Maltepe Cezaevi’nden hastaneye kelepçesiz bir şekilde götürüldüğü anılarına da yer verildi.
Fıkra ve Destek Açıklamaları
Aşık’ın yazısında, bir köyde yaşanan muhtar seçimi ile ilgili bir fıkra anlatımı da bulunmaktadır. Ayrıca, CHP ziyaretine ilişkin DEM Heyeti’nin değerlendirmeleri ve Pervin Buldan’ın açıklamaları da haberde yer almaktadır.
Barut İsimli Kitabın Tanıtımı
Mine Kırıkkanat’ın ‘Barut’ adlı kitabını tanıtan Aşık, eserin içeriğine ve yazarın hayatına dair detaylara yer verdi. Kitabın özellikleri, içeriği ve yazarın anlatım tarzı hakkında bilgiler verildi. Çetin Altan ile yaşadığı aşk ve kitabın bitiş bölümünde yer alan ilginç anekdotlar da makalede detaylı bir şekilde anlatılmıştır.
Barut kitabını okuyuculara tavsiye eden Aşık, Mine Kırıkkanat’ın cesur ve dokunaklı hikayesini okurlara aktarmaya davet etti. Kitapta dönemin siyasi ve sosyal olaylarına dair ilginç detaylar bulunduğu vurgulandı.