‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

Türkiye, Avrupa’nın En Düşük Asgari Ücret Veren Ülkelerinden Biri Haline Geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, Eurostat’ın asgari ücret verilerini inceledi. Bakırlıoğlu, Türkiye’nin Avrupa’da en düşük asgari ücret veren ülkeler arasına girdiğine dikkat çekti. Eurostat verilerine göre, Türkiye’deki brüt asgari ücret 19 Mart operasyonu sonrasında 708 Euro iken, 592 Euro’ya düşerek yüzde 16 oranında azaldı.

Avrupa genelinde en yüksek brüt asgari ücreti alan ülke Lüksemburg oldu ve 2.638 Euro ile listenin başında yer aldı. Türkiye ise 708 Euro ile sondan altıncı sırada bulunuyor. 2024 yılının ilk altı ayı verilerine bakıldığında ise Türkiye, 613 Euro asgari ücret ile sondan beşinci sırada yer almıştı. Bakırlıoğlu, Türkiye’nin güncel kurlarla Arnavutluk ve Bulgaristan’ın ardından üçüncü sırada yer aldığına işaret etti.

Asıl Zarar Asgari Ücretliye!

Güncel kur ile Türkiye’nin asgari ücretinin 592 Euro olduğunu ve bu durumun Arnavutluk ve Bulgaristan’ın ardından Avrupa’da üçüncü en düşük seviyede olduğunu belirten Bakırlıoğlu, ülkenin 2024 yılında sondan beşinci sıradan sondan üçüncü sıraya gerilediğini vurguladı. Bakırlıoğlu, döviz kurlarındaki oynaklığın Merkez Bankası’nı harekete geçirdiğini ve iktidarın yaklaşık 50.4 milyar dolarlık döviz rezervi sattığını ifade etti.

Enflasyonun arttığı bir ortamda, ücretlerin azaldığına dikkat çeken Bakırlıoğlu, net asgari ücretin alım gücünün korunabilmesi için zamların kaçınılmaz olduğunu belirtti. Ülkenin gerçek gündeminden kaçılamayacağını ve asgari ücretlinin ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini vurgulayan Bakırlıoğlu, halkın açlıkla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Related Posts

Garanti Bankası mobil uygulamasına erişim sorunu! Garanti Mobil çöktü mü?

Garanti BBVA mobil uygulamasına 2 Mayıs itibarıyla erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar işlemlerini gerçekleştiremiyor, bankadan ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Ünlü iki su markasına dev ceza

Rekabet Kurulu, ambalajlı su üretimi ve satışı sektöründe faaliyet gösteren Erikli Su ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret AŞ’ye (Erikli) 21,1 milyon lira, Pınar Su ve İçecek Sanayi ve Ticaret AŞ’ye (Pınar) ise yaklaşık 4,9 milyon lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.

Elektrik santrallerine 1,89 milyar liralık kapasite mekanizması desteği

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), 32 elektrik üretim santraline mart için 1 milyar 894 milyon 585 bin 811 lira kapasite ödemesi yapacak.

1 Mayıs’ın tarihi mücadelesi: Türkiye’de sendikalar alanlara iniyor

Dünya genelinde emek ve dayanışmanın simgesi haline gelen 1 Mayıs, bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanında kutlanacak. 1856’da Avustralya’da başlayan ve 1889’da işçilerin ortak bayramı ilan edilen 1 Mayıs, Türkiye’de ilk kez 1923’te resmiyet kazandı. Bu yıl TÜRK-İŞ İstanbul’da, HAK-İŞ Rize’de, DİSK ve KESK ise Kadıköy’de alanlara çıkacak. Sendikalaşma oranının yüzde 15’in altında kaldığı ülkede, işçiler yine adaletli bir çalışma düzeni talep edecek.

ABD’den İran ve Çin’e tokat: Yeni yaptırım kararları aldı

ABD, “İran Devrimi Muhafızları Ordusu (IRGC) adına balistik füze malzemeleri tedarikinde rol oynadıkları” gerekçesiyle İran ve Çin’den 6 kişi ve 6 kuruluşa yaptırım kararı aldı.

50 milyon dolar yatırım

Türkiye’de yem sektöründeki faaliyetleri ile bilinen Ofis Yem, Adana fabrikasında saatte 80 ton üretim kapasitesiyle birlikte Türkiye ve Ortadoğu’da yüksek üretim kapasitesine sahip.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir